Roman:

07.19.2014

Panie mecenasie,jak to mozliwe,ze posiadacz tzw GC przyjezdza do USA co roku i przebywa ok poltora m-ca i jest tak od kilku lat i nic sie nie dzieje,oczywiscie nie pracuje .Jak to sie ma do prawa w tym kraju??????? Pozdrawiam serdecznie.

AAA:

07.19.2014

Czy znane sa Panu przypadki azylu politycznego przeciwko w Polsce w USA z pozytywnym rozpatrzeniem w ciagu ostatnich 2-3 lat np. z powodu obowiazku szkolnego, sluzby wojskowej w postaci cwiczen, czy tez systemu akademickiego, ciaglej waznosci PKWN etc. ?

Andrzej:

07.18.2014

Panie Mecenasie, jak wyglada sprawa z przesiedzianymi wizami J-1. Jestem w Stanach od kilku lat I chcialbym teraz rozpoczac sponsorowanie pracownicze ale nie wiem czy moge. Czy z racji ze przesiedzialem ta wize czeka mnie jakas kara np. zakaz wjazdu z powrotem do USA przez jakis czas? Przeczytalem ponizej ze nalezy wyjechac z USA na 2 lata po zakonczeniu programu? Prosze o porade

Sylwia:

07.15.2014

Witam. Czy moge sponsorowac siostre przebywajaca tutaj nielegalnie?Z informacji jakie posiadam siostra nie moglaby zakonczyc takiej sprawy green card dopoki nic nie zmieni sie w prawie ale moze warto by bylo zalozyc taka sprawe? Posiadam green card ponad rok ktora otrzymalam przez sponsorowanie przez pracodawce mojego meza. .Czy tez musze byc obywatelka by zalozyc taka sprawe? Co Pan Mecenas moze doradzic w tej sprawie? Dziekuje z gory za odpowiedz

Kamil:

07.15.2014

Witam. W 2004 r wyjechaliśmy z żoną i roczną córeczką do USA na wizach turystycznych. Po 7-letnim nielegalnym pobycie wróciliśmy do Polski. Przebywamy obecnie 3 lata w naszym kraju. Moje pytanie brzmi czy 11-letnia obecnie córka ma 10-letni zakaz wjazdu na teren USA? Chciałaby polecieć na wakacje do rodziny i przyjaciół, a na jednej ze stron przeczytałem że nielegalny pobyt dziecka zaczyna się w momencie ukończenia przez nie 18-go roku życia. Z góry dziękuje za odpowiedź.

kate:

07.14.2014

Witam. Jestesmy w usa z narzeczonym od 3lat. 2Miesiace bylismy na wizie turystycznej ktora przesiedzielismy, w miedzy cZasie asie narzeczony ubiegal sie o wize stu Dencka ale niestety jej nie uzyskal. Jego dziadek ma obywatelstwo. Jaka jest najlepsza droga do uzyskania papierow w jego przypadku? Tylko I wylaczenie malzenstwo zobywatelka zalatwi sprawe? I czy osoba nielegalna moze w jakis sposob starac sie o sponsorowanie o prace?

Teresa:

07.14.2014

Szanowny Panie Mecenasie, mam pytanie, czy mozna komus odebrac Green Card jezeli ta osoba nie przyjdzie na egzamin z obywatelstwa bez zadnego usprawiedliwienia

asia:

07.13.2014

nasze papiery zostaly wyslane z Labor Department do Boardof Alien Labor Certification Appeals ze wzgledu na to ze zabraklo podpisu i daty prawnika na jednej z form ETA form 9089 section M.Wiec mam takie pytanie: czy ta sprawa jest do uratowania?czy warto jest doslac im ta forme z podpisem czy juz jest za pozno?

Kamil:

07.12.2014

Witam panie mecenasie mam kolejne pytanie ja jestem stalym rezydentem usa czy jesli moja zona po przyjezdzie do usa na wizie turystycznej zmienie jej status na studencki i bede go utrzymywal zloze na nia petycje o green card czy gdy nadejdZie jej kolejka i bedziemy chcieli ukonczyc proces sponsorowania, czy bedziemy mogli go ukonczyc tak aby zona nie musiala wracac do polski czy jesnak bedzie musiala sie stawic w ambasadzie w warszawie z gory dziekuje za odpowiedz.

starymis:

07.12.2014

Dzień dobry. Jestem związany z kobietą której córka jest obywatelką USA. Złożyła jej petycję bodajże I-130 o zieloną kartę 14,02,204 roku. 12 sierpnia 2014 mamy się pobrać. Petycja jest na etapie załatwiania w USA , potem ma być przekazana do konsulatu w Polsce gdzie obecnie mieszkamy . Jakie mam szanse na otrzymanie zielonej karty razem z moją żoną . Czy jeżeli wyjadę do usa na wizę turystyczną będę tam mógł legalnie pozostć po okresie ważności wizy turystycznej po

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com