Jenny:

11.13.2014

Panie mecenasie, chciałabym sie dowiedzieć co dzieje sie w momencie gdy przychodzi prioryty date sponsorowaniu przez rodzeństwo , i gdy dana osoba przebywa w Polsce i ma jesZcze ok 2 lata karencji za nielegalny pobyt przed sobą. Czy w takim przypadku zielona karta przepadnie, czy mozna jakoś przeczekać ten czas?

AnnaB:

11.13.2014

w 1997r została mi skasowana petycja na wize imigracyjną do usa złożoną przez matkę , która już nie żyje od 8 lat. W związku z tym mam pytanie czy obecnie chcąc się starac o wizę turystyczną na odwiedziny kuzynki w usa muszę we wniosku DS-160 wykazywać fakt że miałam kiedyś złożoną petycję, jeśli uległa ona unieważnieniu. Dziękuję za odpowiedź.

Grzegorz:

11.13.2014

Witam serdecznie Panie Mecenasie mam takie pytanie, byłem w USA jako stały rezydent kilka lat. Posiadam swoje SSN i wrócilem do Polski. Mieszkam w Polsce i pracuje w Polsce jako freelancer ale pracuje nadal dla firmy w USA. chociaz mieszkam i pracuje dla siebie w Polsce pracuje również dla FIRMY w USA poprostu wykonuje swoją prace zdalnie Termin ważności zielonej karty sie juz skonczyl ale ja nadal wspolpracuje z firmą z USA na moje SSN. Prosze mi powiedzieć czy to nie ma zadnego problemu, że pracuje w Polsce i zarazem wykonuje pewne czynnosci zdalnie dla firmy w USA dalej na moje SSN. Bardzo proszę o odpowiedź Dziękuje oraz pozdrawiam serdecznie Grzegorz

Kasia:

11.12.2014

Witam Panie Mecenasie, Razem z mezem czekamy na nasza kolejke w sponosrowaniu pracowniczym w 3 preferencji, z tym ze moj maz bedzie staral sie o wize w Warszawie (przesiedziana wiza J1). Jak dlugi trwa ostatni krok sponsorowania I-485? Jak dlugo maz bedzie czekal na appoinement w Warszawie. Jak sie do niego przygotowac? Serdecznie dziekuje :)

Baska:

11.12.2014

Szanowny Panie Mecenasie! Moja corka (20 lat) przyjechala do usa na wizie turtstyczniej.Data waznosci pobytu jej wygasa 30 stycznia, 2015 roku.Corka chce tutaj zostac i chodzic do szkoly jezykowej.Zapiaslam ja do owej szkoly we wrzesniu biezacego roku, bo wiedzialam ze ta szkola pomaga w zmianie wizy turystycznej na status studenta.Niestety, szkola 2 tyg temu poinformowala mnie ze juz takiej mozliwosci nie ma i corka musi zmienic szkole.Mam zamiar poslac ja do union couty college w nj ale prawdopodobie ta szkola nie ma nic wspolnego w zalatwianiu wizy.Moje pytanie brzmi: czy corka moze wystapic o zmiane statusu na wlasna reke? Dodam , ze ma zaswiadczenie z polski o posiadaniu konta bankowego w wysokosci ok 30 tys dolarow, czyli wystarczajacych srodkow na nauke w usa.Nie wiem co robic i gdzie sie udac o porade, Pan jest moja ostatnia deska ratunku bo komu innemu nie wierze.Dodam ze jestem tutaj nielegalnie, wiec ja nie moge dziecku pomoc :(

Anna :

11.11.2014

Witam , ja mam 28 lat staralam sie o wize turystyczna dwa razy i dwa razy jej nie dostalam. Mam narzeczonego ktory to ma 56 lat (wiem jest duzo starszy) ma zielona karte (i oczekuje w kolejce na obywatelstwo )chcemy byc razem w usa ale nie wiemy jak to zrobic bo ja nie dostalam dwa razy wizy juz. Moj narzeczony wymyslil ze wrzmiemy slub w kanadzie I wtedy on bedzie mnie sciagal na laczenie rodzin. Czy takie cos.jest wogile mizliwe. Prosze o pomoc . Jak mam wyjechac ja myslalam o wizie narzeczenskiej ale jesli nie jest obywatelem to chyba nie ma szans tak ,????

Anna:

11.11.2014

Witam Panie Mecenasie, Wjechalam do USA 11czerwca 2014r. na wizie turystycznej z zamiarem wziecia slubu z moim narzeczonym obywatelem USA. Wjezdzajac na granicy powiedzialam ze wjezdzam w celach turystycznych jadac do cioci, w rzeczywistosci byla to przyszla tesciowa. 3 dni przed przyjazdem do Stanow pobralam akt urodzenia (widnieje na nim data pobrania) . 10 dni po przyjezdzie dokument zostal przetlumaczony (rowniez widnieje data tlumaczenia) a marriage license zostal pobrany ok poltora miesiaca po moim przyjezdzie. Slub natomiast wzielismy 19 wrzesnia 2014r. Moja wiza traci waznosc w grudniu. Jeszcze nie zlozylosmy wziosku o zielona karte gdyz zastanawiamy sie czy na interview nie zostana poddane w watplowosc moje zamiary dotyczace wjazdu na wizie turystycznej gdyz daty mowia same za siebie. Dodam ze niestety nie mamy wspolnego majatku nie mamy dzieci, mieszkamy u rodzicow a moim sponsorem moze byc tylko tesc. W zasadzie na interview mozemy udokumentowac jedynie to ze jestesmy 9 lat razem na podstawie zdjec. Czy w moim przypadku lepiej jest wrocic do Polski i stamtad starac sie o green card czy skladac je jak najszybciej mimo wszystko przed wygasnieciem mojej wizy? Jakie jest wedlug Pana najlepsze wyjscie z tej sytuacji?

Kasia:

11.11.2014

Witam Panie Mecenasie.Wraz z mezem i dzieckiem 3 lata temu przylecielismy do NY na wizie turystycznej,ktorej nie przedluzylismy.Obecnie jestesmy nielegalnie ,a nasza corka ma 6 lat i uczeszcza tutaj do szkoly.Chcialam spytac czy mozemy,ubiegac sie o legalny pobyt,jesli nie dla nas to chociaz dla corki.Serecznie dziekuje.

julia:

11.10.2014

Witam, Sponsoruje meza,on mieszka w Polsce,ja w Stanach.Dodam,ze posiadam obywatelstwo.Moje zarobki w Usa byly za male,dlatego mam joint sponsora.Ja jestem w ciazy i nie pracuje.Mojego meza tez nie ma w Stanach.Zaaplikowalam o all kids-medicaid,na ciaze i porod i dostalam ubezpieczenie.Aplikacje zlozylam od siebie,jako ,ze jestem tutaj sama-nie wzielam w aplikacji pod uwage mojego meza.Czy dodatkowy sponsor moze miec problemy z tego tytulu,gdy maz przyleci,a dziecko nadal bedzie mialo ubezpieczenie przez rok po urodzeniu?Pozdrawiam

Piotr:

11.09.2014

Szanowny Panie Mecenasie. W 2008 r. wyjechałem na program W&T na wizie J1 do USA. Po zakończeniu programu zostałem w USA na wizie F1. Pracowałem na SSN który dostałem na W&T i płaciłem podatki. Po 3 latach wróciłem do Polski. W tym roku biorę udział w loterii wizowej i mam pytanie, czy w przypadku wylosowaniu wizy, mogę mieć problemy z otrzymaniem jej? Wiem, że nie obowiązuje mnie 10 letni zakaz wjazdu do USA, ale czy fakt pracowania bez pozwolenia i płacenia podatków, nie spowoduje odmowy wydania wizy emigracyjnej?

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com