Joanna:

08.17.2014

Witam Panie Mecenasie Chciałabym uzyskać poradę dotyczącą mojej sytuacji. Posiadam obywatelstwo polskie i amerykańskie. Zależy mi aby mój partner po ślubie dostał zieloną kartę. Dodam że posiada wizę turystyczną (10 lat) oraz jego babcia obywatelka kilka lat temu złożyła na całą rodzinę swojej córki petycję I-130 ale termin oczekiwania jest jeszcze długi. Niestety ja nigdy nie mieszkałam i nie pracowałam w USA. Obywatelstwo amerykańskie uzyskałam dzięki tacie. Myślałam o tym aby wyjechać do USA i złożyć tam petycję o wizę narzeczeńską lub petycję I-130 po ślubie w USA. Która z tych dróg byłaby najlepsza i najszybsza by otrzymać zieloną kartę? Czy może istnieje inne rozwiązanie naszej sprawy? Z wyrazami szacunku Joanna

Mikus:

08.17.2014

Witam Pana Mecenasa. Bylem w USA u siostry,ktora ma obywatelstwo 5 miesiecy na wizie turystycznej, wrocilem do polski i po roku znowu pojechalem do USA, niestety zostalem odeslany do Polski zarzucono mi nielegalna prace, zakazu wjazdu nie dodtalem tylko anulowano mi wize. Chcialbym wyjechac do Kanady mam tam kuzynke na miesiac czasu. Czy sluzby celne kanady posiadaja informacje o mojej deportacji. czy te systemy sa jakos polaczone, mam oczywiscie nowy biometryczny paszport. Bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam

Maria:

08.16.2014

Szanowny Panie Mecenasie, mam pytanie dotyczace egzamiu na obywatelstwo.Zlozylam papiery i czekam na egzamin. Bardzo sie boje, a mianowicie ktos ukradl mi kilka lat lata temu moj social security number. Nic o tym nie wiedzialam dopiero przed wyjazdem do Polski , gdy bylam z mezem w banku powiedziano mi o tym.Ten przestepca uzyl moj numer,aby wziac kredyt. Jestem ofiara kogos kto przywlaszczyl moje dane. Gdy o tym sie dowiedzielismy wezwalismy policje, nastepnie powiadomilismy Social Security Administration. Panie Mecenasie blagam pana niech pan mi powie czy to wystarczy. Jak sie przygotowac do tego egzaminu, ktory moge miec pod koniec wrzesnia. Rowniez mam pytanie czy dobra sprawa jest , zeby moj maz byl moim reprezentantem w tej sytuacji. Blagam pana o pomoc w tej sprawie. Z gory dziekuje i niech Pana Bog blogoslawi

Aldona:

08.14.2014

Witam Panie Mecenasie, Chcialam zapytac co bedzie lepsze; czy sponsorowac meza jako posiadaczka green card, czy poczekac 5 lat i zalozyc sprawe o jego sponsorowanie jako obywatelka? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Eli:

08.13.2014

Witam, Bylam sponsorowana przez pracodawce i posiadam zielona karte. W przyszlym roku minie 5 lat w lipcu. Moje pytanie jest o ile wczesniej mozna skladac wniosek? Chce rowniez dodac ze nigdy nie pracowalam dla tego pracodawcy bo biznes wolniej sie krecil i nie bylo warunkow. Czy moge miec problemy z uzyskaniem obywatelstwa z tego powodu? Dziekuje za pmooc.

patrycja:

08.12.2014

Witam!mam pytanie dostalam odmownie wize w kategori rodzenstwo obywateli USA .Pani ambasador mi powiedziala ze.moge sie strac o wjazd dopiero, jak minie mi 10 letni zakaz wjazdu.Czy teraz musze od nowa miec skladane dokumenty na sponsorstwo.Dziekuje

KrzysiekGAR:

08.12.2014

Witam Panie mecenasie, mam pytanie- w jaki sposob mam interpretowac ukazujacy sie biuletyn wizowy, chodzi mi o daty prioryty.jesliw biuletynie jest data 01JAN2007 to mam rozumiec ze rozpatrywane sa tylko te osoby ktore akurat w tym danym dniu zlozyly dokumenty?nie wiem o co chodzi w tym wszystkim, prosze o rade pomoc, bede wdzieczny.Krzysztof pozdrawiam

Iza:

08.12.2014

Witam Panie Mecenasie. Jestem rezydentem USA, i zlozylam w Stanach papiery okolo 2 lata temu dla mojego meza na green card, teraz juz przyslali nam papiery NVC z nadaniem dla niego numeru case numer WRW i umieszczeniu oplaty ( AOS) Czy jesli od zaczecia sprawy nie dostalismy zadnego pisama aby wrocil do Polski, ma on mozliwosc dalej oczekiwac na green card na terenie Stanow Zjednoczonych. Czy po zaplaceniu tego przysla nam takie cos? bardzo prosze o odpowiedz. Dziekuje bardzo.

Natalia:

08.11.2014

Dzień dobry Panie Mecenasie! Po skrócie przedstawię swoją historię, następnie zadam kilka pytań. Odebrałam zieloną kartę w lipcu 2013 roku. Przekroczyłam granicę USA 10 września 2013 roku. 21 sierpnia lecę znowu do moich rodziców, którzy także mają zieloną kartę i do dziadka, który jest obywatelem USA. Planuję zamieszkać w USA jednak z przyczyn prywatnych wolałabym po trzech miesiącach od dnia przylotu do USA czyli od 21 sierpnia, wrócić do Polski na pół roku, max 10 miesięcy. Mam zatem pytanie czy w świetle prawa emigracyjnego mogę sobie pozwolić na ten ostatni kilkumiesięczny pobyt poza granicami USA. Czy jedynym rozwiązaniem jest tylko " biały paszport" Jeśli tak, to jaki jest koszt związany z otrzymaniem " białego paszportu" oraz jaki jest czas oczekiwania na ten dokument? Drugie pytanie jest takie. Jakie są możliwości aby mój chłopak za rok mógł do mnie ( rezydentki USA) przylecieć i zostać ze mną w USA? Z poważaniem Natalia

Zosia:

08.11.2014

Witam Panie mecenasie opisujac dokladniej moja sytuacje to przekraczalismy we dwoje granice ja i moj wtedy chlopak w momencie gdy oficer imigracyjny zapytal mojego chlopaka czy jestem jego dziewczyna sklamal ze nie po czym mu to udowodniono ze jestem, sprawdzano nas ponad godzine. Sprawa zakonczyla sie tak na lotnisku ze mi przekreslono pieczatke z pobytem na 6 miesiecy na okres krotszy i obok dopisano jakis numer i powiedziano mi ze mam wize turystyczna na 10 lat i moge podrozowac do usa kiedy zechce ale ostrzezono mnie zeby nastepnym razem nie klamac, moje pytanie brzmi teraz jestesmy malzenstwem i chciala bym mojego meza odwiedzic w usa na okolo miesiac jaka jest szansa ze zostane wpuszczona do usa. z gory dziekuje za odpowiedz.

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com