Karolina:

08.11.2015

Witam Panie mecenasie, znalazlam sie w dosc nietypowej sytuacji. Moja mama zlozyla petycje na moja siostre jako rezydent, w tym miesiacu zdaje juz egzamin na obywatelstwo, czy wiec okres czekania sie skroci? Malo tego, siostra aktualnie mieszka w Polsce i jest w ciazy, ale nie zamezna. Co z dzieckiem w tej sytuacji? Nalezy je dopisac do petycji? Lepiej zeby urodzila w PL czy w USA (ma wize turystyczna na 10lat) ?

Bacha:

08.08.2015

Bedac na wizie turystycznej w NY, zawarlam slub z obywatelem amerykanskim ,ktory zostal zarejestrowany w Polsce. Przebywamy w Polsce. Czy przebywajac w Polsce moge skladac dokumenty na green card?

makan12:

08.08.2015

witam panie mecenasie :obecnie jestem na 2 letniej cc, malzenstwo zawarte z milosci zbliza sie termin zlozenia wniosku 90 dni na cc 10 letnia moja zona mnie szantazuje niechce mi dac rozwodu i nie chce podpisac wniosku co mam robic.czy w trakcie trwania pocedury do otrzymannia 10 letniej cc moze ona wycofac sie. dziekuje maakan12

Roman:

08.07.2015

Panie Mecenasie przez slub staralem sie o zielono karte moja sprawa sie ciognie juz prawie rok i moj proces zostal wstrzymany nie z mojej winy ponownie sie odwolalem i dalej cisza izostal mi miesioc waznosci pozwolenia o prace czy jest mozliwosc przedlurzenia prosze o odpowiedz dziekuje Roman

Nicola:

08.06.2015

Panie Mecenasie jestem sponsorowana przyleciałam tutaj mając 19 lat odrazu zmieniłam status na wize studencka zaliczam sie do osób niewykwalifikowanych mam tylko szkole podstawowa w Polsce i dwa lata doświadczenia w pracy czy jest możliwość ze dostanę zielona kartę czy mogą stwarzać jakieś problemy??dziekuje

Maja:

08.06.2015

Maja:02.04.2015 Witam Panie Mecenasie, W 2013 roku wyszłam za maż za rezydenta USA w NY będąc na wizie turystycznej, po niedługim czasie mąż złożył na mnie petycję ( priority date 12NOV2013 kategoria F2A). Do tej pory kilkukrotnie podróżowałam do Polski, aby zachować legalny status, ale przy ostatnim wjeździe miałam problemy więc bałam się kolejny raz ryzykować i zostałam z mężem w USA. Obecnie mam nielegalny status, co prawdopodobnie dyskwalifikuje mnie do dalszego sponsorowania w kategorii F2A. Mam pytanie, czy w mojej sytuacji w przypadku kiedy mój numer wizowy będzie rozpatrywany mam jakaś szanse na sponsorowanie? Być może pojawiła się jakaś nadzieja po ostatnich reformach jakie wprowadza prezydent Obama ? (Np. Podanie I-601) Mecenas Bloch: Tak, jeśli prezydent Obama ogłosi zapowiadany dekret o rozszerzeniu "waiver-ów" I-601A na inne kategorie rodzinne, F1, F2A, F2B i F3. Na razie czekamy na konkluzję wprowadzenia dekretów dotyczących nielegalnie przebywających tu rodziców obywateli USA. Zresztą, nawet i wtedy wymagane będzie udowodnienie, że mąż spełnia wymogi tzw. "extreme hardship standard", na którym oparte są wnioski o przebaczenie dziesięcioletniej karencji. A nie jest to spacer po parku. Jaki jest powód, dlaczego mąż nie składa wniosku o naturalizację, która w oczywisty sposób pomogłaby w tej sytuacji? Re: witam Panie Mecenasie, W tym miesiącu właśnie nadeszła moja kolejka, ale niestety nic w tej sytuacji mi to nie daje. Mąż może starać się o naturalizację dopiero za ponad rok. Dziękuje i pozdrawiam

Gabi P.F.:

08.05.2015

Mój maz jest rezydentem,jestesmy malzenstwem od 3 lat ale maz nigdy nie zlozyl wniosku o zielona kartke dla mnie.co mozna czy moge zrobic to sama?

Artur:

08.05.2015

Czy jest jakas szansa aby matka moich dzieci (obie córki w bardzo mlodym wieku 4 i7 lat)zalegalizowala swój pobyt w stanach?wjechala legalnie aczkolwiek od 11 lat jest nielegalnie.dziekuje za info

Krzysztof:

08.04.2015

Witam Panie Mecenasie. Moja mama przebywa obecnie w USA i chciałaby wziąć rozwód z ojcem,który mieszka w Polsce. Jakie musi spełnić kryteria aby taki rozwód otrzymać i czy sprawa rozwodowa bedzie w kraju.Z góry dziękuje za odpowiedz.

Basia1:

08.02.2015

Witam. Bylam w stanach 22 lat nielegalnie ,wrocilam do Polski jestem tu juz 5,5 lat ,biore emeryture amerykanska w Polsce.Czy moge odwiedzic w USA przyjaciol ktorzy przylatuja do mnie co roku od 5ciu lat. Zaznaczam ze przyjechalam do stanow w czasie komunizmu 1988r.dziekuje

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com