Sylwia:

10.17.2014

Witam serdecznie, otoz w listopadzie ubieglego roku moj maz (wtedy jeszcze nieobywatel amerykanski) zlozyl na mnie Petition For Alien Relative I130, petycja ta zostala approved. W tym roku maz zdal obywatelstwo i zrobil update sprawy. Osoba ktora wysylala nasze dokumenty twierdzila, iz USCIS wysle mi potwierdzenie otrzymania moich dokumentow do miesiaca, dzis minal drugi miesiac i teraz osoba ta twierdzi iz ten proces trwa do 3 miesiecy, czy jest to prawda? nawet nie moge sprawdzic gdzie znajduja sie moje dokumenty, poniewaz zostaly one wyslane zwyklym niepoleconym listem. Jesli juz dostane to potwierdzenie w jakim czasie moge spodziewac sie interview ? Z gory dziekuje za odpowiedz

:

10.17.2014

brat czeka na otrzymnie green card,zastanawia mnie to ze jego adwokat niezlozyl aplikacji na pozwolenie na prace ,czyzby wszystko szlo pomyslnie dziekuje za odpowiedz panie mecenasie

Joanna:

10.15.2014

Zwracam się z uprzejmą prośbą o wyjaśnienie mi następującej sprawy: Pod koniec czerwca br. wyjechałam do USA i przebywałam tam do końca lipca br. nie pracując nigdzie. W tym czasie odebrałam zieloną kartę, którą przyznano mi na 10 lat(sponsorowanie rodzinne przez siostre). Po ponad miesięcznym pobycie w Stanach wróciłam do Polski i okazało się, że z różnych przyczyn losowych postanowiłam pozostać na zawsze w kraju i nie planuję już wyjazdu do USA. Uprzejmie zapytuję czy ciążą na mnie jakieś zobowiązania z tego tytułu, między innymi czy muszę składać do USA informację o moich zarobkach, ponieważ jestem osobą pracującą w Polsce. Proszę również o informację czy powinnam zrzec się statusu stałego rezydenta w konsulacie czy samoistnie ulegnie on unieważnieniu. Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi.

Lola:

10.14.2014

Witam. Moja siostra z rodzina zostali wylosowani w loterii wizowej. Maja numer 30tys cos. Przewidywany czas rozmowy w ambasadzie to ok maj czerwiec 2015. Czy moze byc tak ze po takiej rozmowie jednak nie dostana wiz ? Czy zdarza sie to czesto? We wniosku i aplikacji podawana byla tylko prawda. Siostra byla 2 razy w USA na 2-3 tyg i wrocila. Maz nie byl nigdy. Nawet nie staral sie o wize. Dziekuje za odp

Aga:

10.14.2014

Witam, jestem po rozwodzie. Syn ma polski paszport, przebywa u ojca ( polak z amerykańskim paszportem) w usa. Rozpoczął tam nauke w liceum , chce przyjechać na święta do Polski. Czy jezeli nie przekroczyl pobytu w stanach o przyznane w paszporcie 6 m-cy moze miec problemy z wjazdem na teren USA po Swietach? Pozdrawiam

Krzysztof:

10.13.2014

Witam Panie Mecenasie w jaki sposob jest sprawdzane swiadectwo pracy w sponsorowaniu pracowniczym chodzi mi o to ze moj pracodawca z Polski popelnil blad w ilosci przepracowanych moich lat

Marianna:

10.12.2014

Witam Panie Mecenasie.Ja i moj maz jestesmy obywatelami USA.Nieomal roku temu wjechal do nas masz syn na wizie turystycznej.Wlasnie za 2 tygodnie uplynie czas kiedy nasz syn powinien opuscic US.Rownolegle drugi nasz syn przebywajacy w Polsce,wybiera sie doKonsulatu US aby oddac zielona karte(nie wjezdzal tu 6 lat).Za kilka dni bedzie prosil o wize turystyczna-zakladam ,ze ja dostanie.Chce przyjechac do nas na 2 tygodnie.Czy fakt ,ze jego brat przebywa tu nielegalnie moze byc powodem klopotu przy wjezdzie do USA?Dziekuje bardzo za odpowiedz.

Arek:

10.12.2014

Witam, Panie Mecenasie czy osoba ktora przebywa na terenie US nielegalnie i nie jest chroniona zadnym paragrafem moze wziasc udzial w Loterii Wizowej DV i czy w razie wylosowania jest mozliwosc zdobycia green card. Wiem ze taka osoba "powienna" wrocic do kraju po odbior ale pozniej czeka na nia karencja. Czy istnieje mozliwosc odebrania green card w US przy pomocy prawnika imigracyjnego...

zakochana79:

10.11.2014

Panie Mecenasie! Niedawno otrzymałam odmowe otrzymania VISY turystycznej, gdzie staralam sie w konsulacie w Warszawie. Niebawem bede starala sie ponownie. Tym razem powiem, ze jade do znajomej na tydzien i w tym czasie chce wyjsc za Amerykanina. I tu pytanie: Jak sie zmieni moja sytuacja, gdy bede zona Amerykanina po wjezdzie na visie turystycznej? Prosze o odpowiedz, bo przeciaga mi sie ten slub, a i tak mam ciezki rok... Pozdrawiam!

Anna:

10.10.2014

Witam. Sponsoruje męża,otrzymalam instrukcje aby wyslac dokumenty gwarancyjne z cover sheet oraz formę Ds 230 także z dokumentamii,których wymagają.Niestety za namowa osoby,ktora pomagala mi w sprawie wszystko wlozylam do 1 koperty:aos,kopie podatkow,ds 230,wszystkie akty kopie itd i na początku cover sheet z AOS...Czy sprawę moglam przez to mówiąc wprost zapaprać?Tam byl osobny cover sheet do petycji i supporting documents...Czy przyjmą tylko z jednym?Pozdrawiam

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com