ap80:

09.10.2014

Dzień dobry. Mam pytanie czy "collection" za nie zapłacony "emergency room" bedzie miało negatywny wpływ na uzyskanie obywatelstwa?

madziak16:

09.09.2014

Witam. Mam pytanie. Mój dziadek ze strony ojca pomimo ze mieszkał całe życie w Polsce, urodził się w Stanach. Moja babcia ze strony mamy ma stałe obywatelstwo i mieszka w stanach. Podobnie jak rodzeństwo moich rodziców. Ja niestety mam tylko wizę turystyczną, która niedługo się kończy. Mam stałą pracę w Polsce jednak moi dziadkowie w podeszłym wieku proszą o pomoc ze względu na choroby nie są w stanie już sami o siebie zadbać. Czy mogę ubiegać się w związku z tym o inną wizę niż turystyczna, która nie pozwala mi na dłuższy wyjazd do stanów. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

GRZEGORZ :

09.09.2014

Witam ponownie Panie mecenasie. Potrzebuje dobrej rady ,a wiem ze od Pana moge na taka liczyc. moja sytuacja wyglada tak; Obecnie przebywam w USA ponad 4 lata czyli moja polroczna wiza juz przesiedziana, w tym roku o dziwo zona i dzieci dostaly wize i zobaczylem swoja rodzine po 4 latach. Moja siostra jest obywatelka, zona z dziecmi ma 10 letnia wazna promese,przebywa obecnie w Polsce. jakie mamy szanse na zalegalizowanie naszego pobytu gdy zona z dziecmi przyjedzie nastepnym razem? Sponsorowanie przez siostre ?, czy moze sponsorowanie zony przez prace? jesli tak to jak to najlepiej zalatwic i ile to trwa?. przepraszam za dlugie pytanie ale niemam pojecia co zrobic zeby moc tu zyc ze swoja rodzina.Pozdrawiam,

Paulina:

09.08.2014

Witam serdecznie, Otóż w kwietniu złożyłam wraz z mężem (obywatelem USA) formę I-130 z Polski. Na początku maja USCIS wysłał Nam "Request of evidence", które to dowody niedługo później wysłałam (termin był do końca lipca). Pierwsze moje pytanie to czy czas trwania całej tej procedury liczy się od wysłania pierwszych dokumentów czy odkąd upłyną termin dosyłania dokumentów (w naszym wypadku 27.07.14). Ciekawa jestem również czy w miedzyczasie mogę ubiegać się o wize turystyczną, gdyż z mężem chcielibyśmy spędzić święta z jego rodziną w stanach. Dziękuje ślicznie za odpowiedź.

Greg:

09.08.2014

Dziendobry, Chcialbym poznac Pana opinie na temat sponsorowania rodzinnego.  Postaram sie przedstawic moja sytuacje krotko ale wyczerpujaco. Mam 29 lat. Przylecialem do USA w 10.03.2003 roku i nadal tu przebywam. Jestem sponsorowany przez siostre obywatelke od roku 2004. Petycja ze strony mamy rezydentki zostala zlozona w 2006 roku. Dnia 03.08.2014 mama niestety zmarla. Mam do Pana nastepujace pytania: Czy widzi Pan realne szanse na uzyskanie zielonej karty na terenie USA? Przepraszam ze sugeruje ale czy paragraf 204L moglby mi pomoc? Co zemna dalej? Jakie dalsze kroki powinienem poczynic w mojej sytuacji? Wiem ze sprawa do najlatwiejszych nie nalezy dlatego zglaszam sie do Pana z wielka prosba o pomoc.             Pozdrawiam,Grzegorz

piotr:

09.08.2014

mam takie pytanie za 3 tygodnie konczy mi sie wiza czyli w pazdzierniku ale w paszporcie jak wiezdzalem wbito mi ze niby moge byc az do lutego i nie wiem czy moge zostac czy musze wracac.prosze o pomoc z gory dziekuje

gocha80:

09.06.2014

Dzień dobry, Panie Mecenasie moje pytanie jest następujące. Jesteśmy w Polsce 8 lat po powrocie z USA. Przesiedzieliśmy swoje wizy , ja studencką , mój mąż turystyczną. I wiem, że mnie karencja nie obowiązuję męża tak, 10 letnia. Czyli zostały dwa lata. Obecnie mąż pracuje dla firmy amerykańskiej z główna siedzibą w Stanach. Może być , że będą go chcieli tam przenieść. I teraz moje pytanie/a. Na jakiej wizie mógłby wyjechać ?Jak długo trwa proces załatwiania takiej wizy?Czy należałoby się juz zacząc o nią starać, bo rozumiem, że wcześniejszy wjazd na wizie pracowniczej nie wchodzi w grę? I jeszcze czy ja, jako małżonka mogę również podjąć pracę?Z góry dziękuję.

Leszek:

09.06.2014

Panie Mecenasie,jestem obywatelem USA od 2009 roku sponsoruje moja siostre petycja I-130 w miedzyczasie nasz ojciec dostal obywatelstwo USA.Chcemy zmienic sponsora na ojca poniewaz niezamezna corka ma krotszy okres oczekiwania na zalatwienie sprawy.Mam pytanie czy ten okres od rozpoczecia sponsorowania przezemnie bedzie sie liczyl po zmianie sponsora.Siostra caly czas pobytu chodzi do szkoly i ma aktualna vize studencka.Z gory dziekuje za odpowiedz.

berni:

09.06.2014

Witam. Czy moja corka majac 21 lat i obywatelstwo moze zlozyc petycje rodzinna dla swojej zameznej siostry w polsce? . corka uczy sie i nie posiada na razie dochodu a my rodzice mamy green card. Z gory dziekuje za rade.

Paulina:

09.05.2014

Witam, przebywam z mezem w US od wrzesnia 2011, od marca roku 2013 jestesmy na wygasnietych statusach studenckich. Chcialam zapytac czy maz moze rozpoczac sponsorowanie pracownicze u swojego kolegi kontraktora, ktory jest obywatelem US i ma swoja firme. Czy sposorowanie takie moze dojsc do skutku? Od czego zaczac? Pozdrawiam

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com