marek:

10.24.2015

witam przebywalem a us nielegalnie ponad 10 lat/przesiedzialem wize turystyczna/ czy mam wogole szanse na ponowny wjazd ......obecnie minelo 8 lat jak wyjechalem z wyrazami szacunku

Karolina:

10.23.2015

Szanowny Panie Mecenasie. od 2005 roku posiadałam zieloną kartę, do roku 2009 przebywałam w USA, niestety musiałam wrócic do POlski, ponieważ rozchorowałam się na nerwicę i depresję. Od tego czasu nie przekraczałam granicy. W tym roku w sierpniu moja karta straciła ważność. Czy w zwiazku z wygaśnięciem mojej zielonej karty jest możliwość starania się o nową w tzw "loterii wizowej"? Z góry dziękuję. Pozdrawiam

Aleksandra:

10.23.2015

Witam Panie Mecenasie,krotko i na temat:wygralam spora sume w loteri w stanie IL,czy moge ja odebrac samodzielnie?Jestem w tym kraju od 12 lat( nielegalnie),nie mam numeru ss(wczesniej wygrywalam pare razy 1000$ I odbieralam samodzielnie ,dostawalam wtedy tymczasowy numer ss.Tym razem kwota jest wieksza.

Andżelika :

10.22.2015

Panie Mecenasa czy jest możliwość wyjazdu z USA w trakcie oczekiwania na list w sprawie rozmowy o zielona karte? Jeśli jest taka możliwość to w jaki sposób należy to uczynić i jak długo trwa cała procedura? Z wyrazami szacunku czekam na odpowiedź.

Krystyna:

10.20.2015

Witam Panie Mecenasie, Oto moje pytanie. Zielona karte mam od 2011r, z tego co wiem po 5 latach moge ubiegac sie o obywatelstwo,ale przebywalam troche w Polsce : jeden raz -3 m-ce, 2 raz- 1 m-c, i w 2016 r planuje dluzszy wyjazd jakies 6-7 m-cy,czy te wszystkie okresy nieobecnosci w USA odliczaja mi sie od tych 5 lat?,serdecznie pozdrawiam

Kamil:

10.20.2015

Witam Panie Mecenasie. Mam 23 lata , jestem w USA na F1 . Moj ojciec niedawno dostał obywatelstwo , i bedzie mnie sponsorował. Po jakim czasie od złozenia aplikacji o zielona karte moge starac sie o "adjustment of status" i jak dlugo trwa rozpatrzenie tego wniosku . Pozdrawiam

Krysia:

10.18.2015

Panie mecenasie, czy jest jakas szansa ms legalizacje takiej osoby jak ja? Jestem w USA od 11 lat, wjechalam na wizie turystycznej. W miedzyczasie zostalam zlapana na lotnisku i powinnam wyleciec do polski dobrowolnie. Nie wyjechalam i zalozylam tutaj rodzine. Mam dwojke dzieci i meza, rowniez nielegalnie, niestety. Z wielka nadzieja oczekujemy pomyslnego zakonczenia sprawy dekretu prezydenta Obamy(dapa), ale rowniez szukamy innych mozliwosci. Czy jest cos takiego jak cancellation of removal (nie jestem pewna czy tak to sie nazywa) dla osob ktore sa dlugo, maja dzieci urodzone w USA I przesiedzialy voluntary departure? Jestesmy zrozpaczeni jak dlugo przeciagaja dape. Dziekuje i pozdrawiam!!

marcin:

10.16.2015

Panie Mecenasie. Otrzymałem z NVC Welcome Letter. Jako, że sponsorem jest moja siostra, obywatelka USA, cały proces trwał ok 10 lat. W przeciągu tego czasu w moim życiu zaszły bardzo duże zmiany. Ożeniłem się i mam 3 dzieci. Czy przystępując do procesu imigracyjnego i uzyskując wizę moja rodzina kwalifikuje się do legalnego wyjazdu i permanentnego przebywania na terenie USA czy nie? Pozdrawiam. Marcin

helena:

10.15.2015

Witam I prosze o odpowiedz.przedluzylam pobyt w USA na wizie turystycznej o 6 miesiecy ,otrzymalam Form I-797C,Notice of Action pozytywnie, zjechalam do Polski,w przyszlym roku chce ubiegac sie o wize B1,czy z tym dokumentem mam jechac do ambasady jakie mam szanse ze otrzymam wize,w USA mam siostre ktora ma obywatelstwo.dziekuje I pozdrawiam.

luna#:

10.15.2015

Witam Panie Mecenasie, Prosze o podpowiedz co moge lub powinnam zrobic. Mianowicie, posiadam green card i chcialabym sponsorowac meza, ktory niestety ma nielegalny status (przedluzyl sobie pobyt o pare lat). Jak to rozegrac? Zaczac sponsorowanie juz teraz, czy czekac az zrobie obywatelstwo?

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com