iwona:

09.12.2015

dzien dobry Panie Mecenasie mam pytanie jestem obywatelka usa i chcialabym sponsorowac corke mojego meza z pierwszego malzenstwa [ my mamy slub i maz ma zielona karte ] czy jest jakas szansa na jej spnsorowanie dziekuje za odpowiedz iwona

Magda:

09.11.2015

Witam. Panie Mecenasie zwracam sie z pytaniem, jeśli mam dziecko które tu urodziłam czyli jest obywatelem, czy mam jakieś szanse na dostanie zielonej karty? (Wyleciałam na wizie turystycznej, która już przekroczyłam). Dziekuje

Gosia:

09.11.2015

Witam. Pierwszy raz do USA przyjechalam w 2000r na wizie pracowniczej. Wrocilam do Polski wyszlam za maz i razem przyjechalismy tutaj na wizie turystycznej. Jestesmy tutaj nieprzerwanie od 13 lat, mamy dzieci tutaj urodzone. Przez tyle lat jakos sobie ulozylismy zycie w USA. Mamy swietne prace. Ja jestem dyplomowana pielegniarka i pracuje w firmie, ktora chcialaby mnie sponsorowac. Co chwile slychac o jakis ulatwieniach. Czy w mojej sprawie cos da sie zrobic? Co dalej z DAPA? Co sie moze stac jesli Trump zostanie prezydentem?

Tomasz A.:

09.11.2015

Witam Pana Mecenasa, Chcielibysmy z zona i dziecmi wyjechac do USA, zona 15lat temu dostala zielona karte, ale od 12 lat tam nie byla, jej mama jest obywatelem USA. Jak najlepiej to zorganizowac, aby wyjechac tam z zielona karta. Czy zona moze sie starac o przywrocenie zielonej karty czy lepiej od nowa cala procedure zaczac? Jaki bylby czas oczekiwania z zielona karte dla mnie jesli tesciowa jest obywatelem USA?

Dawid:

09.10.2015

Witam Panie Mecenasie. Sprawa mnie bezposrednio nie dotyczy, niemniej jednak jestem dosc zaintrygowany tym co znalazlem. Otoz zaczelo sie od wpisu pewnego pana na jednym z forow imigracyjnych. Osobnik ten przyznal sie do zazywania narkotykow roznego rodzaju, dekady przed GC interview, za ktore nie dostal wyroku ale w efekcie dostal dozywotni ban na na gruncie kryminalnym bez sznsy na waiver. Szukajac dalej po forach znalazlem setki !! doslownie setki podobnych sytuacji i tutaj moje pytanie. Czy faktycznie osoba ktora kiedykolwiek sprobowala czegos innego niz marichuana raz w zyciu zostaje z wyborem nie przyznawac sie i wystawic na dozywotnie ryzyko deportacji/denaturalizacji lub porzucic jakiekolwiek plany zwiazane ze stanami ? Jak to sie ma do Matter of K-, 7 I&N Dec. 594 (BIA 1957) czy volountary znaczy brak obowiazku przyznania sie tylko na interview czy takze na formularzach ? W mojej ocenie ten przepis ma tylko jeden jedyny cel ktorym jest z automatu redukcja liczby legalnych imigrantow bez wzgledu na to jakim dany aplikan jest czlowiekiem. Pozdrawiam !!

Malgorzata M. :

09.10.2015

Witam p.Mecenasie. 1. W jaki sposob mozna "ściagnać" tu mojego brata wraz z rodzina. Jestem obywatelka od niedawna i chcialabym zeby moj brat osiedlil sie w tym kraju. Obywatelstwo podsiadam przez malzenstwo, jestem juz tu 17 lat.Moj brat ma 46 lat, zone i 3 dzieci ( 17,14, i 3 lata). Czy istnieje jakis sposob spinsorowania jego z rodzina czy dzieci ? 2. Gdzie mozna wypelnic formularz na zielona karte, bo istnieje wiele falszywych stron internetowych. I jakie sa szanse na wylosowanie jej, jesli ktos ma zawod w Polsce, ktory jest poszukiwany w Stanach. (Na pewnej stronie znalazlam taka liste np. Nauczyciel dzieci niepelnosprawnych i uposledzonych umyslowo). 3. Ile trwa sposorowanie mojej mamy ? Mama ma juz 74 lata. Dziekuje bardzo za wszelka podpowiedz. Jesli potrzeba wiecej informacji lub ma Pan kogos zaufanego w Chicago bardzo prosze o kontakt. Dziekuje, Malgorzata.

Małgorzata,:

09.09.2015

Witam mam do pana pytanie w akcie urodzenia mojego syna przez nie uwage nastąpił błąd w moim nazwisku panieńskim , zamiast i krótkiego wpisano j długie jak poprawić ten błąd,syn urodził się w usa

Julia:

09.09.2015

Witam Pana. Moja sytuacja jest dosyć skomplikowana. Mam tatę amerykanina, urodził się w 1965 roku, pierwsze 5 lat mieszkał w Manhattan Beach w Californii. Później mieszkał w Alabamie i w Yorba Linda (California). Mieszkał w stanach łącznie do 1996 roku życia. Ja urodziłam się w Polsce w 1992 i od razu dołączyłam do taty i mieszkałam w stanach z rodzicami do 1996 roku. W 1997 roku wyprowadziliśmy się do Niemiec. Rodzice byli małżeństwem w momencie kiedy ja się urodziłam, nadal są, lecz żyją w separacji. Mama nigdy nie miała obywatelstwa amerykańskiego. Z tego co mówił mi Tata miałam przez okres pobytu w Stanach immigrant visa która wygasła gdy skończyłam 18 lat. Teraz mam 23 lata mieszkam w Polsce i chciałabym się postarać o obywatelstwo amerykańskie. Jakie kroki powinnam podjąć?Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Bartosz:

09.09.2015

Witam, jestem au pair i chcialbym zostac w USA legalnie i podjac prace. chcialem zapytac czy istnieje mozliwosc aby rodzina z USA z ktora nie posiadam zadnego pokrewienstwa zaasponosorowala mnie w procesie o green card? I jesli tak to co nalezy zrobic. Z gory dziekuje

Ala:

09.08.2015

Witam, proszę o informację czy będąc w USA nielegalnie (wiza turystyczna) można legalnie pracować, wynająć mieszkanie? Będę wdzięczna za odpowiedź.

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2016 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com