USA MY Dream!:

06.22.2015

Witam, przepraszam z góry że mam taki nick a nie inny ale chcę zachować anonimowość. Jestem w USA nielegalnie z żoną i dzieckiem, które urodziło się w Polsce. W USA jesteśmy od 6miesiecy, od pierwszego dnia pracy tutaj rozliczam się z podatków, czy istnieje jakakolwiek szansa, sposób na to bym mógł się starać o zielona karte? jeśli tak to jak to mam zrobić krok po kroku...? Napewno potrzebuję sponsora, czy może nim być np. kuzynka, kuzyn, wujek czy pracodawca? Czy są w USA adwokaci którzy potrafią z takiej sprawy zrobić "coś"? Co jest ważne dla władz USA żeby ich do siebie przekonać by nadali mi status rezydenta? Proszę o wyczerpującą odpowiedź i pomoc, dziękuję bardzo .

LUKI:

06.21.2015

Witam. Panie Mecenasie, wyjechałem do Stanów na J1 wróciłem po 10 miesiącach co daje przesiedzenie wizy. Pytanie czy po upływie 7 lat pobytu w Polsce mogę bez problemów dostać wizę turystyczną w celu odwiedzin znajomych? I czy jeżeli pracowałem dorywczo, podając swój SS numer pracodawcy nie będę ścigany za jakieś nie rozliczenia podatkowe ? Sumy były nie zbyt wysokie, a z tego co się dowiedziałem obowiązek rozliczenia dotyczył przekroczenia sumy 6 tyś $ rocznie czy to prawda?

Zuzia.:

06.20.2015

Szanowny Panie Mecenasie,w 2006 roku wylecialam do USA na vise J-1 i wrocilam dopiero ( za namowa,co bylo duzym bledem ) do Polski w 2013 roku.Dodam,ze moja visa nie podlega pod sekcje 212(E) i moje pytanie do Pana brzmi - w jaki sposob ( bo teraz wiem,po dokladnym przeczytaniu Panskich wypowiedzi odnosnie visy J-1,ze nie podlega karencji,szkoda tylko,ze wczesniej nie przestudiowalam Panskich wypowiedzi w kwestii visy J-1,aby zlozyc jedno,a konkretne pytanie ) moge powrocic i na jakich zasadach do USA ? A bardzo mi zalezy na powrocie,zwazywszy na fakt,ze zostal tam moj partner,ktory tez przebywa na visie J-1 i podejrzewam,ze bedzie chcial sie z Panem skonsultowac niebawem.Bede wdzieczna za odpowiedz,pozdrawiam Pana.

Kamila:

06.20.2015

Witam Panie mecenasie. Od roku posiadam green card. Moj narzeczony ma wize turystyczna na 10 lat. Planujemy slub w USA. Slyszalam rozne wersje - czy jesli wezmiemy slub w USA i bede skladac petycje o jego staly pobyt tutaj, czy on moze wowczas czekac na swoje papiery w USA czy musi wracac do Polski i tam na nia czekac ? Ile czasu bedzie musial czekac na swoja zielona karte?

Monia:

06.20.2015

Panie Mecenasie, jestem tutaj nielegalnie ,mam zlozona sprawe sponsorowanie przez matke obywatelke(jestem chroniona paragrafem 245). Od kilku tygodni mam prawo jazdy (CT). Czy w moim przypadku podrozowanie po kraju samolotem jest bezpieczne??

Zuzia.:

06.19.2015

Witam serdecznie. Panie Mecenasie,w 2006 roku wylecialam do USA na vise studencka J-1 z programu Camp America i dopiero w 2013 roku wrocilam do Polski.Jestem od 2 lat w Polsce,ale chcialabym powrocic do USA ponownie.Moje pytanie brzmi,w jaki sposob moge wrocic do USA i czy jest mozliwosc na vise narzeczenska. Z gory dziekuje.

Gosia:

06.17.2015

Witam Prosze o udzielenie mi informacji jakie powinnam miec dochody roczne aby sponsorowac mojego doroslego syna . Jestem obywatelem USA. Rozliczam sie wspolnie z mezem ale moj maz /rowniez obywatel/ przechodzi w tym roku na emeryture. Dziekuje .

MARGARETKA:

06.16.2015

Witam mam pytanie. Moja babcia podpisała tacie zielona kartę, dokładnie rok temu zaczęło się rozpatrywanie sprawy. Na początku było mówione ze ja nie wyjadę z rodziną gdyż mam już skończone 21 lat, jednak po wpłaceniu przez sponsora jakichś opłat okazało się ze jest szansa wyjazdu. Ja jednak osobiście nie jestem za tym żeby wyjeżdżać i mam pytanie czy czy raczej przyznają mi zielona kartę czy nie? 8 W tym roku kończę 23 lata

Ilona:

06.15.2015

Panie Mecenasie, czy moge ponownie zlozyc petycje na syna jako obywatel wczesniejsze sponsorstwo bylo z laczenie rodzin przez pracodawce, moj syn nie otrzymal wizy imigracyjnej powodem odmowy bylo, jako 15latek zlamal prawo oczywiscie dokument o niekaralnosci byl czysty tylko syn powiedzial konsulowi na rozwowie wszystkie brudy...na ta wize moj syn czekal 10 lat , 10 lat rozlaki czy jako matka obywatelka moge sponsorowac czy przeszlosc syna znow nie stanie na przeszkodzie, syn ma 24 lat.

Kasia85ny:

06.14.2015

witam Panie Mecenasie. Mieszkam w Polsce,posiadam ważna wizę turystyczna do USA, jestem stanu wolnego. Moja mama mieszka w Stanach- jest obywatelem USA Od kwietnia br. Czy moja mama moze mnie sponsorować w celu uzyskania zielonej karty podczas gdy ja przebywam w Polsce? Z góry dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2015 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com