:

05.26.2014

Witam panie mecenasie. Moja sprawa jest troche skaplikowana. Mam chlopaka w usa ktory posiada zielona karte. Narazie obywatelstwa nie robi. Chcialabym do niego jechac. O jaka wize mam sie starac i czy wogole man szanse tam jechac. Dodam iz mam 20 lat. Skonczylam szkole srednia w tamtym roku i teraz pracuje. Jednak moja umowa o prace jest malo satysfakcynujaca poniewaz na okres probny. Bardzo mi zalezy zeby go odwiedzic. Prosze o pomoc

Marta:

05.26.2014

Panie Mecenasie, aktualnie jestem na OPT, które kończy swoją ważność w lipcu. Firma dla której pracuje od początku programu aktualnie nie może mnie sponsorować na wizje H-1 ale jest zainteresowana dalsza współpraca ze mną. Czy jest możliwe przedłużenie OPT na kolejne 12 miesięcy?

magda:

05.24.2014

WITAM,PANIE MECENASIE. PRZESIEDZIALAM WIZE W USA .MIALM SPRAWE Z SEDZIA EMIGRACYJNYM W USA.DOSTALAM VOLUNTARY DEPARTURE 2010. W POLSCE JESTEM JUZ CZTERY LATA GDYZ WYJECHAM O CZASIE JAKI PRZYZNAL MI SEDZIA. W TYM ROKU ZOSTALAM WYLOSOWANA W LOTERII DIVERSITY 2015 . CZY BEDE MIALA PROBLEMY W UZYSKANIU GREEN CARD

Hanna:

05.24.2014

Witam.Syn posiada GC od 2011r.W tym roku ozenil się w Polsce. Czy może sponsorować swoja zone jako rezydent ,czy powinien poczekać do uzyskania obywalelstwa/jeszcze ok.2 lata/ i wtedy rozpocząć ten proces? Dziekuje.

Maxon716:

05.24.2014

Witam, posiadam green card od 2011 roku, po jakim czasie moge sie starac o obywatelstwo ? Chcialbym aby moja zona ktora obecnie jest w Polsce mogla przyjechac do USA i podjac legalnie prace, jakie sa mozliwosci aby proces otrzymania dla niej green card byl jak najkrotszy? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

anna:

05.23.2014

Wylosowalam zielona karte. Czy warto wypelniac dokumenty jesli w przeszlosci przekroczylam nielegalnie granice?

graszka:

05.23.2014

Jak mam znalezc odpowiedz na zadane pytanie?

Antek:

05.23.2014

Serdecznie witam! Jestem żonaty z obywatelką amerykańską od czterech lat. W styczniu złożyłem papiery o zieloną kartę na 10 lat. Jednak w kwietniu doszło do przyjaznej separacji z moją żoną. Niestety zamieszkaliśmy oddzielnie. Podałem zmianę adresu w imigracji i teraz przysłali mi abym ponownie przedstawił dokumenty potwierdzające mój związek z żona. Właściwie nie mam ich. Mamy oddzielne adresy, nie mamy wspólnych rachunków. Zona dalej chce mi pomagać, bo jest szansa że znowu będziemy razem. Co mam robić? Czy mam jakies szanse na zieloną karte? Jak nie to pzrepadnie 10 lat mojego życia. Proszę o radę.

Rafal NJ:

05.23.2014

Panie mecenasie, Jestem rezydentem od roku, moja narzeczona przesiedziala wize turystyczna, jestesmy razem od kilku lat i chcielibysmy wzac slub. Rozumiem ze w tej sytacji nie moge jako rezydent jej sponsorowac. O naturalizacje moge aplikowac za 4 lata. Powinnismy wiec lepiej poczekac ze slubiem do momentu kiedy bede mial juz obywatelstwo czy sam slub mozemy wziac juz teraz? Czy slub rezydenta z osoba bez waznego statusu ma jakis wplyw na naturalizacje?

katarzyna:

05.22.2014

Panie mecenasie chciałam zapytać,moja cała rodzina czyli ja,mąż i dwoje dzieci byliśmy w Stanach na stały pobyt,ale teraz przebywamy w Polsce już prawie 4 lata gdyż ja jestem cały czas leczona hematologicznie i baliśmy sie wyjechać jak to dalej sie ze mna potoczy,maz nie chciał sam z dziećmi wyjeżdzać.Czy jest mozliwość jaka kolwiek abysmy tam weócili na stały pobyt?Ja mam tam całą rodzinę ojca obywatela,siostre obywatelke i druga siostre na zielonej karcie.Teraz wiem ze wyniki mam lepsze i bardzo bym tam chciała wrócic z dziećmi tylko nie wiem czy jest jakas szansa,czy wszystko już stracone,bo wiem ze okres do 12 miesiecy jest tylko możkliwy a u nas to juz prawie 4 lata proszę o jakaś odpowiedz na mojego maila z czego z góry dziękuję.

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com