Patryk:

01.14.2014

Witam mam zielona karte ale przebywam poza granicami stanow juz rok i 4 miesiace z powodow wypaku i choroby mojego dziadka. I chodzi mi o to czy mam jeszcze jakas szanse zeby wyjechac do stanow czy moja zielona karta jest juz nie wazna ? Bardzo prosze o odpowiedz i z gory dziekuje. Pozdrawiam.

Iwonany:

01.14.2014

Witam panie mecenasie, przebywam w US nielegalnie od 7lat, z wielka nadzija oczekiwałam wprowadzenia reformy , no cóż rozczarowanie.-przykro, nic z tego....Pozostała mi jeszcze inna szansa zdobycia papierów. Bardzo prosze o poradę.A mianowicie , mój partner ( nie jesteśmy małżeństwem)będzie wkrótce sponsorowany przez swoją córka .Takze wkrótce on ma szanse na papiery . Moje pytanie , czy ja będąc jego żona w momencie jak On dostanie GC automatycznie ja otrzymuje GC , ??.czy muszę czekać aż On będzie obywatelem???Jaki jest czas oczekiwania , jaka jest procedura w tym wypadku?Czy korzystniej jest być małżeństwem przed otrzymaniem przez mojego partnera obywatelstwa , czy po otrzymaniu. Bede bardzo wdzięczna , za udzielenie porady.Z góry dziękuje i pozdrawiam

jacek:

01.13.2014

Szanowny Panie , ubiegam się o wizę do USA a mam kilka wątpliwości co do swojego statusu oraz ryzyka jakie poniosę przy przekraczaniu granicy USA . -do USA wjechałem na wizie turystycznej w 1999roku -w trakcie pobytu za pomocą Polskiej Agencji w NY dokonałem zamiany wizy z turystycznej na upoważniającą do otrzymania social security number -nie pamiętam jaki był symbol wizy oraz nie mam dokumentów . -z otrzymanymi w Agencji dokumentami udałem się osobiście do urzędu Dept.of Health and Human Services gdzie otrzymałem Social Security Number -podczas pobytu w USA uległem wypadkowi samochodowemu ,który zakończył się polubownie -byłem reprezentowany przez kancelarię prawną -z powodu wypadku nie pracowałem tak więc nie zgłaszałem się z rozliczeniem podatkowym do IRS jak opisana historia wpływa na ryzyko przyznania/odmowy wydania wizy oraz jakie reakcje można przewidzieć proszę o opinię w tej sprawie z poważaniem.

Kaja:

01.12.2014

Panie mecenasie w trzeciej preferencji skrócił sie czas oczekiwania w kolejce wizowej czy to chodzi o sponsorowanie pracownicze ze teraz czeka sie tak krótko jeśli jest sie sponsorowanym przez pracodawcę.dziekuje za odpowiedz

justyna:

01.11.2014

Witam planujemy z mezem wyjechac do Usa aby otworzyc nowa firme, jakie dokumenty powinnismy zabrac na rozmowe do ambasady aby dostac wize E2? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Z Pytaniem...:

01.09.2014

Witam Panie Mecenasie, Chcialam sie zapytac o kilka spraw.Mam 28 lat i w 2008 roku przylecialam do US (California)jako au pair.Po 2 latach programu zmienilam wize na studencka F1.Collegu nie ukonczylam i po 2 semestrach przerwalam nauke bez zalatwiania jakichkolwiek formalnosci.Od prawie 4 lat przebywam w Californi nielegalnie,a bardzo zalezy mi na tym by te sytuacje rozwiazac. Chcialabym miec mozliwosc lotu do Polski z powrotem do Stanow.Po 6 latach pobytu w Stanach bardzo tesknie za rodzina i domem ale nie wyobrazam sobie tego by wracac tam na stale. Czy jest jakies wyjscie z tej sytuacji?Wiem ze malzenstwo z obywatelem bardzo wiele by ulatwilo ale narazie sie na to nie zapowiada.Czy jest cos co moglabym zrobic? Jezeli uwaza Pan,ze jest jakiekolwiek wyjscie z tej sytuacji bylabym szczerze zainteresowana konsultacja i rozmowa na ten temat. Dziekuje

Ela:

01.09.2014

Dziekuje za odpowiedz! Czy w takim razie moja praca w Polsce moze narazic mnie na utrate zielonej karty? Jesli moj maz nigdy nie zlamal prawa imigracyjnego, zawsze przebywal w USA legalnie czy moznaby bylo rozpartywac tez wize f2a? Pozdrawiam!

Monika:

01.09.2014

Dzien dobry panie mecenasie prosze mi powiedziec ile czasu trzeba czekac na waiver. I czy oprocz tego trzeba skladac jeszcze jakies dokumenty po to by moc wyjechac. Bardzo dziekuje za odpowiedz

Arek:

01.08.2014

Witam Panie mecenasie. Mam pytanie tego typu, czy na dzień dzisiejszy istnieje możliwość sponsorowania pracowniczego? Ponieważ rożne opinie na ten temat krążą.

Beatka73:

01.08.2014

Witam Pana Mecenasa, Moj syn przebywa obecnie w USA na VWP(90dni) ,ma on zlozona petycje na wize imigracyjna i sprawa sie ciagnie juz trzeci rok poniewaz jest w kategorji F2A.Nie widze konca tej sprawy i pomyslalam czy moge mu jako stala rezydentka zlozyc adjustment of status czy musi koniecznie odebrac wize w ambasadzie w polsce.Zaznaczam ze nie przekroczyl on pobytu 90dniowego w USA.

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com