Anna:

01.27.2014

Dzien dobry panie mecenasie. Moje pytanie jest nastepujace jestem z mezem po slubie juz ponad 2 lata. Dwa miesiace temu wyslal na mnie dokumenty o sponsorawanie na zielona karte na mnie, dostalam juz dokument potwierdzajacy otrzymanie przez urzad imigracyjny tej petycji. Jednakze od jakiegos czasu sie juz wszystko psulo miedzy nami i kilka dni temu maz oznajmil ze chce rozwodu i nie zamierza kontynuowac sponsorowania. Jestem zrozpaczona czy jest jakakolwiek mozliwosc doprowadzenia sprawy do konca bez jego udzialu i jak to zrobic ? Bardzo prosze o odpowiedz.

KATALUTA:

01.26.2014

Witam. Jestem przed wyjazdem do USA (pierwszy raz), wzięłam udział w ostatnim losowaniu na zieloną kartę. Czy słyszał Pan o problemach na granicy amerykańskiej w takiej sytuacji? Pozdrawiam

Agnieszka:

01.26.2014

Panie mecenasie mam takie nietypowe pytanie do pana,ale zacze od poczatku.Moja tesciowa ktora jest obywatelka w 2013 roku zlozyla dokumenty o sponsorowanie(I 130)dla swojego syna (mojego meza) wraz z rodzina.Moje pytanie dotyczy naszego syna ,czy jest jakas szansa aby nasz syn zanim ukonczy 21 lat mogl jako pierwszy otrzymac GC,w tym roku konczy 18 lat,czy jest jakis przepis na to.Martwie sie poniewaz kolejka jest dluga i naszego syna moze nie objac te sponsorowanie.Bardzo pana prosze o odpowiedz bo nie wiem jak mozemy pomoc naszemu dziecku.Z gory dziekuje i pozdrawiam:)

TomekNJ:

01.26.2014

Witam Panie Mecenasie ... Mam pytanie odnosnie sponsorowania rodzinnego . Mam 28 lat , w USA 8 lat nielegalnie. Moja mama ma green card I czy moze mnie sponsorowac ? Czy lepiej zeby miala obywatelstwo? Dodam, ze nie mam dzieci , ani zony. Jakie sa opcje I jak dlugo moze trwac takie sponsorowanie , jesli wogole takowemu podlegam. Z gory pozdrawiam I dziekuje za pomoc Tomasz ....

luasz:

01.25.2014

muj wyro to dwa lata za kradziesz ale sie ukrywam poza granicami polski odkad dostalem bilet do wiezienia to jest ukrywam sie od dwuch lat czy mala amnestia w polsce tez mnie obejmuje czy raczej nie

Ell:

01.24.2014

Czy przebywając (już) 14 lat nielegalnie w USA ale mając legalny i dobry numer Social Security i pracując (z nim) grubo ponad 10 lat ale nie odprowadzając podatku za swoją prace (wypłatami jest czek) jest się uprawnionym do starania się i otrzymania emerytury z social security?, mając skończone 62 lata?

ela:

01.24.2014

czy kiedy wplywa wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy(motion to reopen ) po uplywie 10 lat od decyzji sadu ,osoba naraza sie na np.jakas nieprzyjemna interwencje do miejsca zamieszkania tej osoby, czy pan moze cos na ten temat napisac szerzej..

:):

01.22.2014

Czy ogloszenie bankructwa moze byc przeszkoda w otrzymaniu green card poprzez malzenstwo ?

Karolina KK:

01.21.2014

Witam. Do Ameryki Przylecilam na wizie turystycznej. Przesiedzilam waznosc mojej wizy. Obecnie od 5 lat mieszkam w Ameryce. Zostalam wplatana w sprawy prywatne znajomych. Tereaz jeden ze "znajomych" grozi mi ze mnie deportuje. Cala konwersacje posiadam w formie smsowej. Jestem napisane, ze ta osoba chce zniszczyc mi zycie i mnie deportowac. Mimo, ze oswiadczylam tej osobie ze nie chce miec z nia zadnego kontaktu nadal do mnie ta osoba pisala smsy. Czy ta sytuacja nadaje sie o staranie sie o wize U? Czy powinnam zglosic ta osobe na policji i postarac sie o zakazanie kontaktow ze mna? Czy sa jeszcze jakies dla mnie mozliwosci? Z gory bardzo dziekuje Panu za czas na napisanie odpowiedzi na moje pytania.

Ania:

01.20.2014

Panie Mecenasie, dziękuje za poradę, do której sie zastosowałam. Pomogła mi rownież w decyzji rozmowa z customer service supervisor, który odradzil mi powrót do kraju. Potwierdził,ze zgodnie z prawem maja czas do 1 lutego rozpatrzyć moje odwołanie, ale nie moze obiecać ze zmieszczą sie w tym terminie. Bilet powrotny mi przepadł, ale nadal cierpliwie czekam na decyzje. Pewnie już za jakieś czas ja dostanę. Zachowuje korespondencję z USCIS do ewentualnego przedstawienia konsulowi ( w przypadku powrotu ponownego do USA- kiedyś ). Jestem wdzięczna za słuszna odpowiedz i Profesjonalizm! Dziękuje bardzo! Ania - moje pytanie było z 11.07.2013

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com