Ela :

05.02.2014

Dzien Dobry! Jestem posiadaczka zielonej karty od roku poprzez sponsorowanie przez pracodawce. Chcialabym zaczac studia w usa i skorzystac z dofinansowania (FAFsa). Czy korzystanie z takiego finansowania moze negatywnie wplynac w przyszlosci (za 4lata) na uzyskanie obywatelstwa? Dziekuje serdecznie z gory za odpowiedz. Pozdrawiam

Anita:

05.01.2014

Anita ...Witam Panie Mecenasie.Mam pytanie dotyczace mojej córki a mianowicie tego czy jej ojciec obywatel USA moze ja sponsorowac .. nie jasnosci w tej sprawie dotycza ... ex mąz byl karany w USA , po drugie w momecie kiedy sam otrzymywal obywatelstwo bylismy juz po rozwodzie a corka mieszka ze mna w Polsce ..corka nie posiada zielonej karty chociaz urodzila sie w czasie kiedy ex mąz taka posiadal..drugie moje pytanie jest takie czy ja jako jej matka moge sama w jakis sposob wystapic o nadanie jej zielonej karty? corka ma 15 lat byla 2 razy w USA na wizei turystycznej ..co moge w takiej sytuacji zrobic ?Dziekuje za uwagę.. z powazaniem AnitaP

Aneta:

05.01.2014

Witam serdecznie Panie Mecenasie. Niedawno wraz z moim teraz juz mezem wzielismy slub. Jestesmy oboje w USA obecnie . On ma obywatelstwo a ja jestem na wizie turystycznej to juz moj 6 raz jak jestem tutaj. Chcielibysmy zlozyc papiery o GC dla mnie ale nie wiemy od czego zaczac . Bysmy byli bardzo wdzieczni za podpiwiedz.

lejdi:

05.01.2014

Witam. mam takie pytanie jezeli wylosowalam zielona karte I jestem w narzyczenstwie to w ktorym momencie powinnam wziac slub,przed zlozeniem dokumentow na rozmowem w ambasadzie czy dopiero jak otrzymam zielona karte.

Ewa:

05.01.2014

Witam... Mam na imie Ewa. Mam green card od 2 lat, moj maz jest nielegalnie czy lepiej zaczac sponsorowac juz go teraz ( moze sa szanse na to ze dostanie on szybciej grenn card niz za 3 lata) lub poczekac do mojego obywatelstwa. Bardzo prosze o odpowiedz z gory dziekuje.

Jana:

04.30.2014

Panie Mecenasie będąc w Kanadzie turystycznie w ramach ważności wizy zawarłam ślub z obywatelem USA i obecnie tam przebywam. Jeżeli on złoży wniosek o pobyt stały w USA dla mnie to gdzie ja będę wezwana na rozmowę? W Kanadzie czy muszę wracać do Polski? Jeśli to możliwe to proszę o odpowiedz. Z góry Dziekuje .

kasial89:

04.30.2014

Witam,W niedalekiej przyszłosci wybieram sie na wize turystyczna do Stanów.Spotkam się pierwszy raz z mężczyzną, którego poznałam przez internet.Czy jesli przesiedze tam wize i bede nielegalnie to moge wziąć ślub z osobą która ma obywatelstwo amerykańskie lub jest tzw rezydentem?Jak wygląda taki proces?

Adam:

04.30.2014

Witam Panie Mecenasie! Przebywalem w USA w 2000 w styczniu. Czy mam ochrone paragrafu 245(i)? Czy moja siostra obywatelka moze rozpoczac sponsorowanie mnie ? Dodam ze wjechalem ponownie w2002 na wizie turystycznej i zostalem do dnia dzisiejszego. Mam zone(przesiedziana wiza) i dwoje dzieci obywateli . Czy obowiazuje mnie 10 letnia karencja? Dziekuje bardzo za odpowiedz!

oLa:

04.29.2014

Witam,Panie mecenasie mam 35 l i posiadam GC ,ktora za 2 l bede musiala odnowic.Od 4 lat nie pracuje (nie rozliczam tax,poniewaz nie mam dochodu).Czy nie bedzie problemu z tego tytulu przy odnowieniu GC?Mimo to,ze nie pracuje to podpowiadano mi,ze powinnam skladac zeznanie podatkowe lub rozliczyc tax od najnizszego dochodu z gotowki(nie pracuje nawet na "cash").Co w takiej sutuacji?Serdecznie dziekuje za pomoc w znalezieniu odpowiedzi!!-Pozdrawiam

Cziczi:

04.29.2014

Witam. Czy to prawda ze na wizie turystycznej mozna tylko raz w roku przekroczyc granice z Polski do USA ?

 
« | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | »
homepageabout usbloglegal disclaimeremployment sponsorshipfamily sponsorshipdeportationsvisa bulletinimmigration fraudhelpful websitestaxation and accountingcontact & directions
Copyright © 1998-2012 Przemysław Jan Bloch PC. All rights reserved.
www.polishwebpages.com